Inca Sprint scootmobiel

Open Inca Sprint

De Inca Sprint is een compacte elektrisch aangedreven scootmobiel op drie wielen. De Inca Sprint wordt verkocht door Inca-Techniek uit Bergambacht. Het is een comfortabele, snelle en veilige scootmobiel met veel opties en accessoires. Zo kun je de Inca Sprint aankleden en configureren naar jouw eigen wensen.

Techniek, snelheid en actieradius

De Inca Sprint beschikt over een krachtige elektromotor die de energie krijgt van twee krachtige tractie accu’s. De maximale snelheid die je kunt halen met de Inca Sprint ligt op 19 kilometer per uur.

 

[adsense:block:Adsense in artikel]

De Inca Sprint is instelbaar op 2 verschillende maximale snelheden: 12 of 19 kilometer per uur. Wanneer je het snel rijden niet prettig vindt, kun je dus een lagere maximale snelheid instellen. In een drukbevolkt gebied, zoals een winkelcentrum heb je niets aan een hogere maximale snelheid (vanuit veiligheidsoogpunt). 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"140","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"120","style":"line-height: 1.538em;","typeof":"foaf:Image","width":"120"}}]]

Je kunt binnen deze maximale snelheden weer 3 kruissnelheden voorprogrammeren. Met een simpele druk op de knop op het bedieningspaneel schakel je tussen deze snelheden. Je kunt met een volgeladen batterij afstanden tot wel 75 kilometer afleggen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de snelheid waarmee je rijdt, en of je veel afremt en op moet trekken. 

Uitrusting

De Inca Sprint is standaard helemaal compleet en klaar voor gebruik. Zo beschikt de Sprint over een volledig instelbare kuipstoel, cruisecontrol, opklapbare armsteunen, een windscherm, snelheidsregeling middels een draaibaar handvat (net als op de motor, brommer of scooter), instelbare stuur kolom, verlichting (voor-, achter-, knipper- en alarmlichten), vrijloophevel en een claxon. 

Naast deze complete standaard uitrusting kun je kiezen uit meerdere accessoires. Opvallend is de mogelijkheid voor een kinderzitje achterop de Inca Sprint. Deze is zowel voor één als ook voor twee kinderen beschikbaar. Deze kinderzitjes zijn in eigen huis ontwikkeld. Voor de écht kleine kinderen is de mogelijkheid aanwezig om een zitje van het merk Yepp te (laten) monteren. 

Andere accessoires zijn ondermeer een draaibare stoel, aangepast bediening van de snelheid (voet- of knijpbediening in plaats van handgas met een draaibaar handvat), loopstokhouder, extra spiegels en zelfs een aanhangwagen behoort tot de mogelijkheden.

Veiligheid

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"141","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"120","style":"line-height: 1.538em;","typeof":"foaf:Image","width":"120"}}]]

Inca Techniek heeft veiligheid voorop gezet bij de ontwikkeling van de Inca Sprint. Een snelle scootmobiel is leuk, maar als je daardoor jezelf en een ander in gevaar brengt, dan schiet dit hert doel voorbij. Daarom zijn er standaard een aantal veiligheden ingebouwd. Zoals de automatische snelheidsbeperking zodra je het stuur links- of rechtsom beweegt. Of het achteruit kunnen rijden bij alleen snelheden tot 5 kilometer per uur. De Inca Sprint heeft een noodknoop voor noodgevallen.  

Afmetingen

De Inca Sprint is 1,60 meter lang. De breedte is slechts 66 centimeter. Daarmee is het niet de kortste scootmobiel verkrijgbaar. Maar de compacte breedte maakt de Inca Sprint wel weer interessant. Hij past door nagenoeg alle deuropeningen. Inclusief accu’s weegt de Sprint ruim 180 kilo. De draaicirkel is beperkt tot slechts 2,60 meter. Dat is het voordeel van een driewielige scootmobiel. Het maximale draaggewicht is 165 kilogram.

[adsense:block:Adsense in artikel]